Blog Bluesys

 1. Cum alegi cel mai bun motocultor pentru gradina ?

  Cum alegi cel mai bun motocultor pentru gradina ?

  Te-ai mutat la casa sau ai o grădină de dimensiuni reduse, pe care vrei să cultivi ceva și nu prea ai uneltele necesare pentru pregătirea terenului ? ei bine, pentru a-ți simplifica viața de gospodar, au apărut de ceva vreme, motocultoarele.

  Ce sunt motocultoarele si care este diferența față de o motosapa ?

  Pe scurt, motocultoarele sunt mici mașinării cu 2 roți care are diferite accesorii pentru diferiți pașii pe care trebuie să îi faci la amenajarea terenului agricol. Față de motosape, la motocultoare se pot adăuga următoarele piese: rariță fixă, plug arat și plug de bilonare. Este de departe cea mai compactă și mai utilă sculă de grădină pe care o poți folosi în fiecare an, cu rezultate foarte bune; în plus nu mai trebuie să apelezi la nici un vecin atunci când vine vorba de arat în grădină sau de bilonat cartofi.

  Cum alegi cel mai bun motocultor ?

  Motocultoarele au o prezentă destul de mare pe piața din România, ceea ce înseamnă că avem o gamă largă de p

  Citeste articolul
 2. Cum alegi cel mai bun sistem de irigaţii pentru nevoile tale?

  Cum alegi cel mai bun sistem de irigaţii pentru nevoile tale?

  Cei care s-au săturat să se ocupe de udarea grădinii în sistem manual, clasic, pot opta pentru sisteme de irigaţii moderne, care să îi scutească de acest efort. Pentru a alege cel mai bun sistem de irigaţii, nu este vorba numai despre a alege electrovalva potrivită, conductele, racordurile, fitingurile şi toate celelalte componente, ci este important să se obţină o privire de ansamblu asupra a ceea ce este necesar, precum şi o atenţie sporită acordată unor elemente aparent neimportante. Întrebări la care trebuie să îşi răspundă agricultorii înainte de a alege un sistem de irigaţii Agricultorii care se văd nevoiţi să ia o astfel de decizie importantă trebuie să îşi răspundă în primul rând la următoarele întrebări: în ce scop va fi folosit sistemul de irigaţii? Poate fi vorba despre irigarea unor plante specifice pe care agricultorii le cresc în sera, despre udarea unor suprafeţe mai mari sau mai mici de cereale, sau chiar udarea periodică a gazonului. În funcţie de scop se va alege ş

  Citeste articolul
Pagina